Hundarna


Den första hunden i familjen var Drömstigens Epos, 1975 epos1.jpg

 

 

1979 var det dags för Drömstigens Nova.nova.jpg

 

Geroma’s Axess "Axe" kom 1983 axe.jpgoch Geroma’s Dover ”Frasse” 1990,

                                              frasse.jpg

Alla var schäfrar. Jag tävlade med dem i bruks framförallt spår och lydnad. Frasse blev godkänd räddningshund. Jag har haft förmånen att mina hundar har blivit gamla. De har på ålderns höst vetat precis hur de ska få sin vilja igenom.

 

1997 anlände den första Australian Shepherden, El Merino’s Little Pistol ”Whoppie”.  stamtavla-whoppie.htm Whoppie hade godkänt vallningsprov. Hon var länge den enda aussien som har godkänt resultat både i får– (1999) och nötvallning (2000 o 2004) (SVAK). Men 2014 gjorde ytterligare en hund godkänt inom får- och nötvallning. Whoppie var en bra representant för rasen.

 whoppiefallain.jpg

December 2002 var det dags för Cut ’n Loose Texas Karrie stamtavla-karrie.htm att komma till Sverige. Hon går tillbaks på mycket fantastiska och välkända hundar som farfar WTCH Twin Oaks Kit Carson RTDcs RDX och farmor WTCH The Sting of Twin Oaks och morfar WTCH Hangin Tree Dude PATDcs RD RTDcs. Dessa hundar var fantastiska som individer och har även lämnat utmärkta avkommor. Karrie var framme för att göra sista provet f

 

Diplomerad uppfödare av Svenska Australian Shepherdklubben

/symbol_gk_avelsutbildning_slutkorr.jpg

 

 

Kontakt

Gunilla Ekberg

073-031 31 08

gunilla1ekberg(at)hotmail.com

Jag finns väster om Arboga.