Valpar

Nu väntar jag på att deWhopps Leslie ska börja löpa. Hon bör komma igång med löp under juli månad. Hon ska då paras med deWhopps Nestor

 

/1000003109.jpg

                  deWhopps Leslie

/1000003682.jpg

                  deWhopps Nestor


Nestor tävlar rallylydnad, lydnad och personsök. Han har även gått kurs i vallning och visar fina anlag.

Leslie tränas i personsök och vallning. Leslie har gjort mh men tyvärr pga SBKs byte av datasystem så syns inte uppgifterna hos SKK.

/1000003555.jpg

Och den vill inte komma fram på rätt håll trots att jag snurrar bilden

Båda två är skottfasta. 

 

Valparnas stamtavla

deWhopps Nestor

Crown Point Ace of Spades

Crown Point Kemo Sabe

Crown Point Kk Khyan

deWhopps Isa

 

Cut'n Loose Blue Denim

deWhopps Dawn

deWhopps Leslie

 

Cut'n Loose Texas Cowboy

 W Lazy J Yippie Ki Yi Yo

Cut'n Loose Mi-T-Sweet Rosa

deWhopps Dawn

deWhopps Assan

deWhopps Cate

 

Läs nedan 

Australian shepherd

"En aktiv hund för en aktiv ägare = en lycklig hund & ägare"
En aussie är inte en hund för alla. I den söta, gosiga hunden kan det finnas en mycket dominerande, snabbt reaktiv och skyddande hund som behöver mycket aktivitet och en ägare som vet vad den gör. En aussie som bäst, är en lätt motiverad och ivrig hund som älskar att arbeta med vad som helst med sin ägare, en hund som är ett nöje att leva med i det dagliga livet.  En aussie som värst kan vara en problemhund som skrämmer grannarna och där ägarna inte kan lita på den. Det är därför det är viktigt att du ser till att den här rasen är för dig och att du är beredd på att mentalt aktivera den de närmsta 10 åren.

Valpar från deWhopps säljs till aktiva och ansvarsfulla människor som letar efter en hund för hundsporter som lydnad, spår, sök, räddning, försvarsmakten, vallning eller annan regelbunden aktivitet där de får använda huvudet. Även om jag föredrar att använda arbetslinjer i mitt avelsprogram är mitt huvudmål en allroundhund, inte främst en vallhund. Jag är fullständigt övertygad om att förändrar vi det ursprungliga avelsmålet så förändrar vi rasen på ett okänt sätt. Jag vill att alla mina valpar ska bo i ett hem där det kommer att vara en del av det dagliga livet och är en älskad familjemedlem.

Varje kull planeras noggrant, och jag strävar efter att producera friska valpar som har de egenskaper som också är trevliga att leva med i vardagen.

Berätta om dig själv när du söker en valp.  Hur mycket erfarenhet av hundar har du?  Varför är du särskilt intresserad av aussies?  Varför denna kull är intressant för dig?  Vilken typ av hem skulle valpen komma till och vad planerar du att göra med valpen?  Vilken typ av valp söker du efter?  Kön, temperament osv? Om pälsfärg och ögonfärg är viktigare än individen ta då gärna kontakt med någon annan uppfödare

Det är väldigt många som söker valp vilket innebär väldigt mycket mail, telefon och andra kontakter. Berättar man inte hur man har tänkt framtiden för valpen enligt ovanstående frågor så riskerar man att inte få någon återkoppling. Jag placerar inte mina valpar där man har tänkt sig göra lite agility i trädgården utan jag vill veta vad ni tänker göra de kommande 10 åren. 

Jag försöker välja mina valpköpare med omsorg, så att rätt ägare hittar rätt hund och valpen får ett bra liv.

 

Urvalsprocessen
För att få komma och hälsa på valparna eller mig och hundarna innan valparna är födda så måste man beskriva hur man tänker vara mentalt aktiv med sin hund de närmsta 10 år. Att vara fysiskt aktiv familj är inte tillräckligt. Många beskriver att de kommer ta långa promender, löptränar, plockar svamp, åker till fjällen, spelar golf, fotboll eller är på något annat sätt fysiskt aktiva men tyvärr det gör att jag bara undrar hur ska ni få plats/tid med en hund som kräver mental aktivitet. Om man har beskrivit ett aktivt hundliv där hunden får använda sin hjärna så får man komma på besök. När jag har träffat er beslutar jag om jag vill sälja en valp till er. 

Några skäl som gör att jag inte välkomnar eller inte kommer sälja en valp till er är 
när färg är viktigare än individen, 
slentriankastration utan medicinska orsaker, 
man vill ha en sällskapshund till familjens hund etc etc. 
Det finns så många andra raser som inte kräver lika mycket mental aktivitet som en aussie men hänger med alldeles utomordentligt på fysisk aktivitet. Även en chihuahua är en alldeles utmärkt löpträningskompis. Men alla hundar vill använda hjärnan en del mer än andra. 

Välja valp 
Önskemål får man komma med men om man är en lugnare typ av person och väljer den ettrigaste valpen i kullen så är det kanske inte den bästa kombinationen. Jag har sista ordet när det gäller placering av valp. Jag ser valparna i många timmar och ni kanske ser en pigg valp i en halvtimma. Det ska vara roligt att ha hund och vara hund. 

 

Kontakta enligt nedanstående mail för intresseanmälan.

gunilla1ekberg(at)hotmail.com

073-031 31 08

Diplomerad uppfödare av Svenska Australian Shepherdklubben

/symbol_gk_avelsutbildning_slutkorr.jpg

 

 

Kontakt

Gunilla Ekberg

073-031 31 08

gunilla1ekberg(at)hotmail.com

Jag finns väster om Arboga.